ELTÁVOLODÁS JELEI

eltávolodás jelei

Eleinte nem gondolunk semmi komolyra. Úgy vagyunk vele, hogy ez most egy ilyen időszak, feszültebbek vagyunk a szokásosnál, ezért egy kicsit eltávolodtunk egymástól, de hát más pároknál is megtörténik az ilyesmi és mégsem csinálnak belőle ekkora ügyet. Ez csak egy kis hullámvölgy, felesleges túlreagálnunk – gondoljuk nagy naivan. Aztán az eltávolodás jelei egyre gyakrabban bukkannak fel az életünkben, mi pedig egyszer csak azt vesszük észre, hogy kétségbeesetten próbáljuk megmenteni a kapcsolatunkból, ami még megmaradt.

DE MELYEK AZ ELTÁVOLODÁS JELEI?

  1. VALÓDI BESZÉLGETÉS HIÁNYA

Beszélgetünk mi, hiszen lefutjuk a kötelező köröket a ,,milyen volt a napod a munkában”-nal, de nem igazán érdekel már minket, hogy mit válaszol a párunk. Egyrészt, azt sem tudjuk, hogy kik ezek az emberek, akikről mesél (és már annyira sem érdekelnek minket, hogy rájuk keressünk Facebook-on), másrészt meg ha teljesen őszinték akarunk lenni, azt sem egészen értjük, hogy mit is csinál ő tulajdonképpen a munkahelyén. És míg korábban igyekeztünk odafigyelni rá és megérteni azt, amiről beszél, mostanában azon gondolkodunk a magunkra erőltetett bólogatás és belülről teljes érdektelenség közepette, hogy mikor is lett ennyire unalmas számunkra ez az ember.

2. ELMÚLNAK AZ INTIM PILLANATOK

Semmi baj nincs néha a ,,drágám, ma nincs kedvem semmihez, csak aludjunk inkább.”-bal. A gond akkor kezdődik, amikor rendszer lesz abból, hogy fekszünk egymás mellett, mint két idegen és igyekszünk minden napra egy megfelelő kifogást találni ahhoz, hogy miért is ne legyen ma semmi. Ha nagyon nehéz napunk volt, azért ne, ha túl könnyű, akkor azért ne. Ha sokat ettünk vacsorára azért ne, ha kevés volt a saláta és éhesek maradtunk utána, akkor azért ne. Aztán előbb utóbb már a kifogásokra sincs szükségünk. Mi pedig megvesszük a legnagyobb ágyat, csak fekszünk a két végében és azon gondolkozunk, hogy hol is rontottuk ezt el.

3. BARÁTOK ÉS CSALÁD TÚLZOTTAN ELŐTÉRBE KERÜLNEK

Valahogy semmi kedvünk a párunkkal lenni, ezért minden alkalmat megragadunk arra, hogy bárki mással töltsük az időnket, csak vele ne. Eddig ki nem állhattuk a családi eseményeket, de most nagy lelkesen részt akarunk venni a mindegyiken. Korábban alig voltak barátaink, de most az összes távoli ismerősünket előhalásszuk, hogy találkozhassunk velük. Mindezt csak azért, hogy ezekkel a kifogásainkkal elszabadulhassunk néhány órára. Nem akarunk otthon lenni, nem akarunk vele időt tölteni és minden energiát, amit eddig a kapcsolatba fektettünk most próbáljuk másokra irányítani. Az eltávolodás jele mindenképp, amikor mindenki más fontosabbá válik számunkra, mint a saját párunk.

4. TELJES ÉRDEKTELENSÉG

Vannak dolgok, amelyekben sohasem értettünk egyet. Igazából ezek lényegtelen apróságok voltak. Mi mégsem tudtuk sohasem megállni, hogy ne próbáljuk meg minden eszközünkkel meggyőzni a párunkat a saját igazunkról. Voltak időszakok, amikor ezek a viták szenvedélyes békülésekkel végződtek. Előfordult, hogy egyikőnk kint aludt a kanapén, mert képtelenek voltunk megállapodni abban, hogy akkor végül kinek is van igaza. Aztán ez megváltozott. Már nem fontos nekünk, hogy popcornt rendelünk a moziban vagy nachost, mert úgy érezzük, nincs is kedvünk vele moziba menni. Nem számít már, hogy az aszpartamos light colát vesszük a boltban vagy a cukros hízlaló változatot, mert nem okoz örömet többé a közös hétvégi bevásárlás, egyszerűen csak próbálunk túlesni rajta.

Érezzük, hogy valami elmúlt, valami hiányzik a kapcsolatunkból. Ugyanakkor az eltávolodás jelei nem okok a szakításra, csak figyelmeztetések. Ha képesek vagyunk időben észrevenni őket és elkezdeni dolgozni a kapcsolatunkon, közös erővel megmenthetjük azt.

Ha azonban úgy érzitek, hogy hiába tesztek meg mindent, mégsem vagytok már boldogok egymással és szakmai segítségre lenne szükségetek, várlak titeket szeretettel a tanácsadásaimon.

Vélemény, hozzászólás?