ŐSZI LEVERTSÉG

Érezzük már egy ideje magunkon. Minden ok nélkül kedvetlenek vagyunk. Folyamatosan nyomottnak érezzük magunkat. Bármennyit is alszunk, fáradtak vagyunk. De fogalmunk sincs róla, hogy mi rángathatna ki minket ebből az állapotból. Megpróbálunk mindent, mégsem segít semmi. Az őszi levertség pedig apránként teljesen kikészít minket és a körülöttünk élőket egyaránt. Hogyan kerülhetünk ki mégis ebből az állapotból? Erről szól a cikk.

IRÁNY A TERMÉSZET

A begubózás –bár elsőre jó ötletnek tűnhet a kedvetlen napjainkon – de valójában csak tovább ront az egyébként sem túl fényes helyzetünkön. A természet közelsége és egy kis séta kimozdíthat minket ebből. Éppen ezért szedjük össze magunkat, öltözzünk fel jó melegen és irány a szabad levegő! Nem is gondolnánk, de már néhány kinti perc is milyen sokat javíthat a rémes közérzetünkön.

BESZÉLJÜNK RÓLA

Mindig húzódik valami amögött, ha negatív hangulatba kerülünk és ez sosem kizárólag a borús időnek tulajdonítható. Fontos, hogy beazonosítsuk ezt az okot és ahelyett, hogy a komor időjárást okolnánk a rossz hangulatunkért, nézzünk szembe a valódi problémával és törekedjünk rá, hogy megoldást találjunk rá.

KEZDJÜNK BELE VALAMI ÚJBA

Az ősz a megújulás évszaka, hiszen a természet ilyenkor újraalkotja önmagát. Tegyünk mi is hasonlóan. Kezdjük el újratervezni önmagunkat és vágjunk bele a terveink megvalósításába most ahelyett, hogy mély reménytelenségbe zuhannánk és egészen tavaszig halogatnánk őket. Ne vesztegessünk el újabb fél évet az életünkből csak azért, mert úgy érezzük, hogy nem állunk még készen. Soha nem jön el tökéletes pillanat arra, hogy belevágjunk az álmaink megvalósításába, viszont egészen addig, amíg ezt nem lépjük meg; a körülményekben fogjuk a hibát keresni és azokat fogjuk okolni önmagunk helyett.

TARTSUK A NAPI RUTINUNKAT

Nagyon fontos, hogy ne engedjük meg azt magunknak, hogy túl mélyre merüljünk el az önsajnálatban. Ragaszkodjunk a megszokott napi rutinunk betartásához azokon a napokon is, amikor legszívesebben fel sem kelnénk az ágyból, hanem csak pizsamában tennénk a semmit. A rituálénk keretet és egy állandó alapot ad az életünknek, amire különösen szükségünk van a fáradt őszi napokon.

NE ZÁRKÓZZUNK BE

Mindenképp tartsuk a kapcsolatot azokkal az emberekkel, akik fontosak számunkra. A bezárkózás nemhogy nem segít az őszi levertség javításán, de ront rajta. Éppen ezért, ha személyesen nincs is alkalmunk találkozni a szeretteinkkel, ragadjuk meg az online technika nyújtotta lehetőséget és tartsuk velük a kapcsolatot.

Ha törekszünk rá, hogy elég időt töltsünk a szabadban és nyitottak maradunk az életünkben rejlő lehetőségek kiaknázására, borús idő ide vagy oda, nem fog minket az őszi rosszkedv magával ragadni és mélyre rántani.

Ha azonban képtelen vagy megbirkózni az őszi levertséggel és úgy érzed, hogy szakmai segítségre lenne szükséged, várlak szeretettel a tanácsadásaimon személyesen vagy online.