HOGYAN ÉLJ TÚL EGY SZAKÍTÁST?

Egy szakítás feldolgozása mindig nagyon nehéz. Amikor egy kapcsolat véget ér, látszólag minden ugyanúgy megy tovább világban, mintha mi sem történt volna, miközben érzed, hogy a te életed éppen darabokra hullik. Nincs kedved megmozdulni, nincs kedved enni, igazából az is nagy erőfeszítésedbe kerül, hogy egyáltalán kimássz az ágyból vagy lezuhanyozz. Nem érdekelnek a jótanácsok, nem akarod ezredszer is meghallgatni, hogy jobbat érdemelsz nála vagy azt, hogy úgysem illett hozzád és így lesz a legjobb mindkettőtöknek. Mert te egyáltalán nem vagy benne biztos, hogy hogyan is fogsz felállni majd a padlóról és el sem tudod képzelni a napot, amikor már nem ő jut eszedbe minden sorozatról, zenéről vagy vicces Youtube-videóról.

HOGYAN MŰKÖDIK A SZAKÍTÁS FELDOLGOZÁSA ?

TÜRELEM

Nagyon nehéz lesz, főleg eleinte. De legyél magaddal türelmes és engedd meg magadnak, hogy szakítás után szenvedj, ha arra van szükséged. Sírj, akadj ki és üldögélj mosatlan hajjal az ágyban egy doboz fagyival, ha erre van szükséged. Lesznek jobb és rosszabb napok is, de ahogy az idő telik, egyre könnyebb lesz.

TÖLTŐDÉS

Nincs az a szakítás, ami nem rombolja az ember önbizalmát. Mert elkezdesz azon gondolkozni, hogy vajon mit csináltál rosszul, mit lehetett volna másképp is, ezért arra van szakítás után szükséged, hogy olyan programokat találj, amik kikapcsolnak és feltöltenek: olvass el egy izgalmas krimit, nézz meg egy gyagyi sorozatot Netflixen vagy menj el kávézni a barátaiddal.

ÖNKIFEJEZÉS

A fájdalmadat egyszerűnek tűnik alkoholba fojtani, de a valóságban sokkal jobb, ha kreatív energiává alakítod. Ha művészi hajlamaid vannak, akkor fejezd ki a fájdalmadat egy festményben vagy egy szakításról szóló dalszövegben, ha nem ez a típus vagy, akkor menj el az edzőterembe és dolgozz az álomtestért.

HÁLA

Tudom, hogy szakítás után minden kilátástalannak tűnik, ugyanakkor próbálj meg valamit találni, amiért hálás lehetsz az életedben: ez lehet egy csodás barát, egy forró kávé, egy finom Kinder Choco Fresh, vagy igazából bármi, amiért tudod, hogy ebben a nehéz időszakban is hálás lehetsz.

ISMERKEDÉS

Digitális korban élünk, ezért ha meguntad, hogy hétvégenként buliról bulira járj, hogy megtaláld azt, aki szakítás után betölti az űrt a szívedben, akkor tölts le egy randiapp-ot. Veszíteni nem veszíthetsz vele, maximum letörlöd majd, ha úgy érzed, hogy ez nagyon nem a te világod.

Annak, hogy hogyan tedd túl magad egy szakításon: biztos receptje sajnos nincs. Annyit tehetsz, hogy adsz magadnak időt és szenvedsz, ameddig szükséged van rá, aztán megpróbálod megtalálni azt, amitől eleinte csak kicsit jobban érzed magad, aztán szépen lassan visszatérsz az életbe.

 Ha nehézséget okoz a legutóbbi szakítás feldolgozása, keress fel személyesen vagy bátran ajánlom a SZAKÍTÁS UTÁN ÚJRAKEZDÉS -VISSZA AZ ÉLETBE 30 napos online programomat, ami segít neked abban, hogy tovább tudj lépni és végre új életet kezdhess nélküle.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük