LELKI TÁRS

lelki társ

Mindannyian erre vágyunk, de valójában csak keveseknek adatik meg az életben: találni valakit, akiről azt érezzük, hogy nekünk teremtették. Valakit, aki szavak nélkül is érti, hogy mit akarunk neki mondani, valakit, aki helyettünk is befejezi a mondatainkat. Párt választani sem könnyű, hiszen ez önmagában is hatalmas kihívást jelent számunkra, de a lelki társ megtalálása az még ennél is nehezebb feladat. De honnan tudhatjuk, hogy ő az? Miből tudjuk, hogy nem kell tovább keresnünk? Erről szól a cikk.

BELSŐ MEGÉRZÉS

Amikor a lelki társunkkal találkozunk, egyszerűen érezzük, hogy valami láthatatlan kapocs húzódik kettőnk között; még akkor is, ha ezt eleinte nem tudjuk mire vélni. Valahogy a lelkünk mélyén érezzük, hogy valamilyen formában közünk lesz egymáshoz. Olyan, mintha ezer éve ismernénk egymást: nem feszengünk, nem játszmázunk; ösztönönösen önmagunkat adjuk és látjuk a másikon, hogy ő is hasonlóan cselekszik velünk.

KORÁBBI TALÁLKOZÁSOK

A lelki társunkkal a megfelelő időben és helyen találunk egymásra, de ez nem jelenti azt, hogy korábban az útjaink még nem keresztezték egymást. Előfordul, hogy ezelőtt többször sodort minket egy irányba az élet, de mégsem történt köztünk semmi, mert valamiért mégsem álltunk még akkor készen egymásra és a közös életre. 

KÖZÖS HALLGATÁS

A lelki társunk mellett nincs szükségünk felesleges üres csevegésre. A beszélgetések tartalmasak, ha vannak, de ha nincsenek; egyszerűen a csendben ülni is valahogy jó érzés vele. Nem kínos a hallgatás, hanem van benne valami meghitt és bizalmas.  

GONDOLATOK KITALÁLÁSA

Előfordul, hogy még egy árva szót sem szólunk, de a párunk már egy pillantásunkból tudja, hogy mire gondolunk. Ráérez mindenre, ami velünk kapcsolatos és nekünk valamiért fontos. Törődik velünk ahogy senki más és olyan figyelmet kapunk tőle, mint senki mástól. 

HIBÁK

Egy lelki társ tisztában van a hibáinkkal és gyengeségeinkkel és ezekkel együtt is képes szeretni és elfogadni minket. Nem kell megjátszanunk magunkat mellette, hiszen pontosan tudja, hogy milyen emberek vagyunk és így is minket akár.

KÖZÖS CÉLOK

Mindketten ugyanazt szeretnénk az élettől, ugyanarra vágyunk és ugyanabba az irányba tartunk. A közös célokért pedig mindketten hajlandóak vagyunk mindent megtenni. A nehézségekkel együtt nézünk szembe és fogjuk egymás kezét a könnyebb és megterhelőbb időszakokban egyaránt.

Mindannyian vágyunk arra az emberre, aki boldoggá tesz minket egy életen át. Arra, aki a társunk lesz jóban és rosszban. Van, akinek ez korábban megadatik, más hosszú ideig hiába keresi a lelki társát, egyszerűen nem találja.

Ha te is évek óta sikertelen vagy a párkeresésben és úgy érzed, hogy szakmai segítségre lenne szükséged, várlak szeretettel a tanácsadásaimon személyesen vagy online.