MAGÁNYOS VAGYOK – MIT TEGYEK?

magányos vagyok

Vannak nehéz napok. Ilyenkor kétségbeesetten kapaszkodunk a barátaink szeretetébe és a családunk féltő gondoskodásába. Látványosan szenvedünk, ugyanakkor a szívünk mélyén tudjuk, hogy bármilyen szörnyűség is az, amin éppen keresztülmegyünk; ők mellettünk állnak és támogatnak minket. De amikor eljön az este, bezáródik mögöttük az ajtó; mi pedig teljesen egyedül maradunk a kanapén a gondolatainkkal. Ilyenkor pedig ránk tör a rémisztő magányos vagyok érzés. De mit tehetünk ez ellen?

HOGYAN KÜZDJÜNK MEG AZ EGYEDÜLLÉTTEL?

ISMERKEDJÜNK

Ilyenkor úgy érezzük, hogy senkihez és semmihez nincs kedvünk. Az is óriási erőfeszítést igényel a részünkről, hogy kimásszunk az ágyból, nemhogy még barátkozzunk is. Mégis fontos, hogy vegyük észre a kínálkozó alkalmakat az ismerkedésre; a Sparban a sorban a húspultnál, a villamosmegállóban a sosem működő jegyautomatánál vagy a lakóparkban hajnali kutyasétáltatás közben. Mert bár egyáltalán nem biztos, hogy ezek a néhány perces beszélgetésekből életre szóló barátságok vagy szenvedélyes szerelmek születnek, de sosem lehet tudni. És az ismerkedés még mindig jobb program, mint otthon magányosan keseregni azon, hogy milyen rémes éppen az életünk.

MOZDULJUNK KI

Ha egész nap otthon ülünk, akkor is van esélyünk arra, hogy bekopogtat hozzánk egy szexi GLS-futár vagy egy dögös kéményseprő, de ennek azért minimális a valószínűsége. Ahhoz, hogy megismerkedhessünk valakivel, azért többnyire ki kell mozdulnunk az otthonunkból és a komfortzónánkból. Próbáljunk ki új hobbikat, keressünk olyan helyeket, ahol a miénkhez hasonló érdeklődési körű emberekkel találkozhatunk. És ha nem is találunk ott senki olyat, akinek szerepe lesz a későbbi életünkben, legalább az otthoni magányos begubózás helyett minőségi programokon veszünk részt és közben jól is szórakozhatunk.

SPORTOLJUNK

A sportnak számos jótékony hatása van, az egyik az, hogy jobb lesz tőle a közérzetünk. További előnye, hogy ad egy olyan keretet a napunknak, amihez igazodnunk kell. Ha csoportos órákat választunk, akkor új embereket is ismerhetünk meg általa, ők pedig inspirációként szolgálhatnak nekünk arra, hogy kimozdulni és egészségesen élni igenis jó és még kiváló fegyver is az egyedüllét ellen.

LEGYÜNK NYITOTTAK ONLINE IS

Az internet is kiváló lehetőséget nyújt nekünk az ismerkedése és remek időtöltés magányos napjainkon. De a Facebook-görgetéstől nem fogjuk magunkat kevésbé egyedül érezni, ezért érdemes inkább a kommunikációra helyeznünk a hangsúlyt. Ugyanakkor ne álljunk le névtelen fórumokon vadidegenekkel a maszkhordás fontosságáról vagy a nagy Magyarországról vitatkozni, mert ezek a beszélgetések nemhogy előrébb nem visznek minket, de csak még rémesebben fogjuk magunkat érezni miattuk.

Ha megtanulunk nyitni mások felé és kilépünk a komfortzónánkból, akkor a legjobb úton haladunk afelé, hogy minőségi kapcsolatokat építsünk ki. Ezek pedig segítenek majd nekünk abban, hogy újra megtaláljuk önmagunkat és sikeresen leküzdjük a ránk törő magányt.

Ha azonban azt érzed, hogy egyedül képtelen vagy erre, ezért szakmai segítségre lenne szükséged, várlak szeretettel a tanácsadásaimon.