BÉKÜLÉS SZAKÍTÁS UTÁN

békülés szakítás után

Volt egy kis veszekedés köztünk valami apróságon, de úgy gondoltuk, hogy semmi komoly, csak a szokásos. Azt hittük, hogy öljük majd kicsit egymást, aztán minden újra a régi lesz. De most mégsem így alakult. Vége lett. Mi pedig összetörtünk és kétségbeestünk. Az egyetlen dolog, amiben biztosak vagyunk, hogy a békülés szakítás után az egyetlen esélyünk. De hogyan is csináljuk, hogy ne szúrjuk el? Erről szól a cikk.

TARTÓS BÉKÜLÉS SZAKÍTÁS UTÁN – ÍGY ÉRHETJÜK EL

1. IDŐ

Adjunk magunknak elegendő időt arra, hogy átgondoljuk a kapcsolatunkat. Ha nem így teszünk, akkor ugyanazt a macska-egér harcot fogjuk folytatni, amit eddig csináltunk, és ami eddig sem vezetett sehová. Minél kevesebb idő telik el a szakítás és az újrakezdés közt, annál valószínűtlenebb, hogy hideg fejjel lehetőségünk lesz átgondolni a problémáinkat. Ne sürgessük magunkat! Várjuk meg, amíg mindketten készen állunk az újrakezdésre.

2. PROBLÉMÁKRA MEGOLDÁS KERESÉSE

Ha úgy teszünk, mintha mi sem történt volna és anélkül kezdjük újra, hogy megoldanánk a köztünk feszülő konfliktushelyzetet, fennáll a veszélye, hogy újra és újra felbukkan majd  a jövőben. Szánjuk rá az időnket és üljünk le átbeszélni a kérdéses pontokat, hogy egyszer és mindenkorra mindkettőnk számára megfelelő megoldást találjunk rájuk, ne veszélyeztessék a továbbiakban a kapcsolatunkat és a békülés szakítás után valóban tartós lehessen.

3. MÁSIK NÉZŐPONTJÁNAK FIGYELEMBEVÉTELE

Amikor békülni szeretnénk, hajlamosak vagyunk arra, hogy mindent megígérjünk. De hosszabb távon fontos, hogy tisztában legyünk vele, hogy mire is mondunk igent. Ne csak úgy tegyünk, mintha hallanánk, amit a másik mond, hanem valóban törekedjünk rá, hogy figyelembe vegyük a nézőpontját is és ha nem is értünk vele egyet, legalább próbáljuk meg a helyzetébe képzelni magunkat.

4. A SAJÁT ÉRDEKÜNK ÉRVÉNYESÍTÉSE

Elképzelhető, hogy annyira vágyunk az újrakezdésre, hogy úgy gondoljuk, hogy ezért cserébe hajlandóak vagyunk teljesen feladni önmagunkat, hiszen nekünk csak az számít, hogy a másik visszajöjjön és onnantól minden rendben lesz. De ez nem megoldás. Az elsődleges cél olyan kompromisszumos megoldás megtalálása lenne, ami mindkettőnk számára kedvező. Az semmiképp sem járható út, hogy önmagunkat teljesen alárendeljük a másik akaratának a béke kedvéért, hiszen így a békülés szakítás után így csak időleges lesz.

5. ÚJ SZABÁLYOK

Ha úgy döntünk, hogy újrakezdünk egy kapcsolatot, érdemes a korábbi rossz berögződéseinket magunk mögött hagynunk. A régi működésképtelen szabályok helyett, keressünk új megoldásokat és gondoljuk újra a kapcsolatunkat. Ne a korábbi kapcsolatunkat folytassuk tovább, hanem törekedjünk arra, hogy egy új, sokkal működőképesebb kapcsolatot építsünk ki együtt.

A békülés szakítás után nem egyszerű feladat. De ha mindketten szívünket-lelkünket beletesszük és tudatosan dolgozunk rajta, hogy ezúttal egy sokkal erősebb szövetséget alakítsunk ki kettőnk közt, nem lesz gond.

Ha azonban úgy érzitek, hogy nehézségekbe ütköztök a kapcsolatotok újjáépítése során és szakmai segítségre lenne szükségetek, várlak titeket szeretettel a tanácsadásaimon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük